Felnőtt hírekA legjobb döntést hoztam azzal, hogy idejöttem

2020.07.10.
Erőnléti-edzőnk a csapat körüli munkája mellett mesélt korábbi labdarúgó pályafutásáról is.

Sokan talán unatkoztak a karantén alatt, de felteszem te kevésbé, hiszen lényegében te feleltél a csapatért ebben az időszakban. Hogyan élted ezt meg?

Szerencsére volt dolgom és nem unatkoztam, hiszen a srácokat úgymond kézben kellett tartani, hogy ők se unatkozzanak. Fontos volt, hogy a következő szezont ne a nulláról kelljen majd elkezdeni, ezáltal amennyire lehet profitáljuk is abból, hogy otthon kellett dolgozni. Ki tudtunk ugyanis térni olyan területekre is, amelyekre lehet, hogy a szezon közben személyesen nem lett volna idő. Éppen ezért olyan helyzetből fogunk indulni rövidesen, hogy az kellő alap már meglesz.

Főként milyen feladatokra helyeztétek és helyezitek a hangsúlyt?

Az elején nagyon fontos volt, hogy preventív jelleggel legyen meg a kellő alap, az úgynevezett mélyizmok, amelyek tudják stabilizálni akár a gerincüket, akár a bokájukat, akár a vállukat, hogy erre aztán lehessen majd izomtömeget építeni.

 

Nincs már egy hét sem a kezdésig. Mi vár a csapatra a felkészülés elején?

Eddig ugyebár online dolgoztunk együtt, és mivel új is a csapat valamelyest ezért a legelején fontos lesz, hogy megismerjük egymást és összekovácsolódjunk. Aztán természetesen fel kell mérni, hogy pontosan ki milyen állapotban van, annak ellenére, hogy én folyamatosan elemeztem az általuk visszaküldött anyagokat, programokat, legyen szó akár a futásokról készült képernyőfotókról, akár a konditermi edzésekről szóló videókról.

Nem lesz könnyű dolgotok, hiszen rengeteg szünet keletkezett a két szezon között. Nem félsz az ebből eredő esetleges sérülésektől?

Megmondom őszintén nem tartok tőle, hiszen folyamatosan edzettek a fiúk és elvégezték azt a munkát, ami szükséges. Nagyon jó a Ferivel együtt dolgozni, nagyon jól tudunk kommunikálni, így mindenképpen azon leszünk, hogy ezek az izomsérülések legyenek elkerülve. Az általunk felépített rendszerben mindig az az első, hogy lehetőleg mindenki sérülésmentesen tudja végigjátszani a szezont, és csak ezután jön az, hogy minél jobb teljesítményt tudjanak nyújtani a játékosok.

Nem mindenki tudja, hogy korábban élvonalbeli labdarúgó voltál. Mesélj kérlek erről.

Sportoló családból származom, édesapám is élvonalbeli futballista, azon belül kapus volt. Ebből kifolyólag én is úgy nőttem fel, hogy a sport volt az életem.
Szerencsére nekem is sikerült eljutnom akár a korosztályos válogatottságig, akár egy NB I-es csapatig itt Kaposváron. Sajnos azonban hatszor műtötték meg a térdemet 15 éves korom óta, így 24 évesen nekem ez a korszak lezárult. Már élvezem azonban azt, hogy ezeknek a játékosoknak segíteni tudok abban, hogy ami velem megtörtént, azt ők el tudják kerülni.

Korábban ennek megfelelően a labdarúgásban dolgoztál. Honnan érkeztél Csurgóra?

Még aktív pályafutásom alatt kezdtem el foglalkozni az erőnléti edzéssel, rehabilitációval. Első körben a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián kezdtem el dolgozni, először csak segítőként. Itt tudtam elcsenni különböző dolgokat, valamint tapasztalatot szereztem elsősorban Somlai Nórától, aki rengeteget segített nekem a pályafutásom elején. Ezután kerültem Szentlőrincre, az akkor még NB III-as kiesőjelölt foci csapathoz és itt kezdtem el erőnléti-edzőként dolgozni a felnőttek között. Ezt követően választottam a Csurgót és azt gondolom, hogy a legjobb döntést hoztam azzal, hogy idejöttem.

 

Mennyire volt nehéz az “átállás” a fociból a kézilabdába?

Mindenképpen kihívás volt, én pedig szeretem ezeket a kihívásokat. A futball teljesen más, elég csak arra gondolni, hogy ott 90 percet játszanak a csapatok, így ott inkább az állóképességre kell koncentrálni, hiszen az alsó test dolgozik javarészt. A kézilabdában sokkal komplexebb a mozgás, éppen ezért az elején még elemeznem kellett, hogy pontosan milyen mozgásokkal dolgoznak a játékosok. Össze kellett velük szokni, hiszen a mentalitásuk is más, de én úgy gondolom, hogy nagyon hamar beleszoktam, amiben a stáb is, a csapat is és a vezetőség is segített.

Egyre általánosabb vélemény, hogy a magyar játékosoknál inkább a mentalitásban van probléma a külföldiekkel szemben. Te ebben mit tapasztaltál?

Azt gondolom, hogy személyiségfüggő, hogy kinek milyen a mentalitása, milyen céljai vannak a kézilabdában és azért mennyit hajlandó tenni, így nem tennék ebből a szempontból különbséget külföldi és magyar játékos között. Van nagyon sok magyar játékos itt a Csurgóban is, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy előrébb lépjen, de ez ugyanúgy megvan a külföldieknél is. Nyilván akiből ez hiányzik és nem látja bennük a szakmai stáb vagy a vezetőség, ők valószínűleg már nincsenek is Csurgón. Azt gondolom, hogy most olyan játékosokkal indulunk el, akár magyarokról, akár külföldiekről beszélünk, akik a saját és a csapat érdekeit is nézik és ezért a legjobb teljesítményt is fogják nyújtani.

Iratkozz fel hírlevelünkre

FŐTÁMOGATÓINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/Primont-320x80.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/drava-coop.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2020/07/KLH-MASTERS_logo-320x78.png

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/patik_es_varga-320x117.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/select-matrica-latvanyterv.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/MenDan-320x105.jpg
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/dravanatura2.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/tippmix_logo.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/stier_pinceszet.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/kappa-logo-vector-320x178.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/BTL-Logo-.jpg
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2024/04/Port-invest_original-320x187.png

PARTNEREINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/MTVA.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/csurgotv-640x238.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/csvmrg_logo-640x217.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/segelyszervezet2.jpg

CSURGÓI KÉZILABDA KLUB

Csurgói KK Logo letöltés
Csapatkép (2023 / 2024) letöltés
Csurgó KK induló letöltés 

ELÉRHETŐSÉGEK

Cím (sportcsarnok):
        8840 Csurgó, Sárgáti u. 18.
Telefon (klub):
        +36 82 464 948
Telefon (sportcsarnok):
      +36 82 900 034
Akkreditáció:
        info@cskk.hu
Jegy:
        jegyrendeles@cskk.hu

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Látogass el hozzánk!

Copyright © 2009 - 2023 Csurgói KK.