Legyőztük a Szegedet, amire legutóbb idegenben volt példa.

Szenzációs este

A mérkőzés első, nagyjából tíz perce a papírforma szerint alakult, a 12. minutumban Garciandia góljával 4:7-re is vezetett a legutóbbi ezüstérmes.

Volt azonban válaszunk: Holló Balázs remekelt a kapuban, a 14. perc végén pedig Vojislav Brajovic góljával már nálunk volt az előny, s bármennyire is szokatlan ezt írni hazánk másik BL-csapatával szemben, de innen már nem is adtuk ki a kezünkből a vezetést.

Extázisban játszottunk, volt időszak, amikor zsinórban hétszer (!) mattoltuk a szegedi védelmet (11:7).

Többször is visszajött aztán két gólra a Szeged, a félidő végén azonban Papp Tomi még “beköszönt”, ezzel pedig háromgólos (megérdemelt) csurgói előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második játékrészben sem fáradtunk el, tudtuk tartani a meccs ritmusát és ezzel az előnyünket is.

A 42. percben Gábor Marcell bombájával már hattal is vezettünk, amit óriási hangrobbanás fogadott a telt házas csarnokban.

A Szeged védekezést is váltott és feljött mínusz háromra, de közelebb nem tudott férkőzni hozzánk.

A hajrában egyre feszültebb lett a hangulat, a játékvezetői duó egy páros kiállítást is kiosztott "dulakodásért" Garciandiának és kapitányunknak, Szeitl Eriknek.

Szerencsére ez sem törte meg a csapat koncentrációját és 1 perccel a vége előtt Kiss Bence gólja azt jelentette, hogy 32:27-re legyőztük az ötszörös magyar bajnokot. Legutóbb 2015. február 15-én volt erre példa hazai pályán, az a párharc 30:27-el zárult.

 

A mérkőzés végeredménye Csurgói KK - OTP Bank - PICK Szeged 32:27 (15:12)

A mérkőzés részletes statisztikája IDE kattintva érhető el.

Szép volt fiúk!