A sírból hoztuk vissza, de végül kimondhatjuk: az ország 5. legjobb csapata a miénk!

Ötödik hely

Utolsó hazai találkozónkat nem a legjobb előjelekkel vártuk, hiszen a Gyöngyös ellen megsérülő Tufegdzic Sprukhoz hasonlóan nem volt hadra fogható, Herceg pedig vasárnap még a bosnyák válogatott színeiben szerepelt Portugália ellen.
Ennek ellenére jól kezdtünk, két gyors hazai gól után a 6. percben talált be először a Tatabánya (2:1).
Ezt követően is főleg a védelmeké volt a főszerep, de ahogy telt az idő, egyre többször végződtek góllal a támadások.
A két szurkolótáboron mindenesetre semmi sem múlt, igazi rangadót teremtettek a fanatikusok, amiért külön elismerés jár a tatabányai szimpatizánsoknak is, hiszen a számukra tét nélküli találkozóra rendkívül sokan elkísérték kedvenceiket.
A játék a folytatásban is sokáig kiegyenlített volt, az utolsó percekhez közeledve azonban a Tatabánya dominált, két Ancsin és egy Dissinger góllal 12:9-re tudtak vezetni.
Az extrát nyújtó Papp Tomi fél perc alatt egyre hozta vissza a mieinket, ez a távolság pedig a szünetre is megmaradt.

 


A második félidő elején lényegében lemásoltuk a Tatabánya kezdését, öt percig ugyanis nem tudtunk gólt szerezni, a szezon egyik legjobbjának számító Gábor Marci mínusz kettőnél talált be (15:16).
Mindkét oldalon többször is pontatlanul végződtek az akciók, de a 40. percben sikerült újra egyenlítenünk, a 22. perc után először.
A vezetést azonban nem tudtuk megszerezni, sőt, Holló védései ellenére újra nőni kezdett a hátrányunk.
Az utolsó tíz percben pedig már úgy tűnt, hogy nem sikerül a bravúr a jóval erősebb kerettel bíró vendégek ellen, de Krsmancic és Zagar dupláival kevesebb mint négy perc alatt négygólos hátrányt dolgoztunk le (26:26).
Holló fontos védést mutatott be, ennek ellenére a horvát Maras betalált, ám erre Krsmancic egy időntúli hetessel még válaszolni tudott, így pontot tudtunk szerezni, amely végül elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy megszerezzük az ötödik helyet.

 
A mérkőzés végeredménye: Csurgói KK – MOL Tatabánya KC 27:27 (14:15)
 
A mérkőzés részletes statisztikája IDE kattintva érhető el.
 
Szép volt fiúk!