Baranyai Norbert nyilatkozott a felnőtt csapat szezonjáról, valamint az utánpótlásunk jelenlegi helyzetéről.

Nem volt egyszerű döntés

Az ötödik helyen zártuk a szezont, amely a legutóbbi hétvégén ért véget. Miként tekintesz vissza a mögöttünk hagyott idényre? 

Ha összességében nézzük a szezont, elégedett vagyok. Ez a csapat megérdemelte, hogy ötödik helyen zárjunk. Nagyszerű emberekkel, jó játékosokkal, sokat dolgoztunk érte, és meglett az eredménye. Év elején nem biztos, hogy ez volt a realitás, de a csapat bizonyította, hogy kell velünk számolni. Bízom benne, hogy jövőre is még egy szintet tudnak lépni, mert a játékoskeret garancia lesz rá. Külön öröm számomra, hogy saját nevelésű játékosaink meghatározó szerepet tudtak idén vállalni, ami mindig fontos egy klub életében.

 A remek ősz után valamelyest halványabb tavasz következett. Miben láttad ennek az okát? 

Minden szezonban vannak hullámvölgyek, ebben is voltak. Volt benne igazi bravúr, volt fájó vereség, de a sport ilyen, néha kiszámíthatatlan. Ebben az idényben nem lehetett biztosra menni, nagyon összeért a mezőny. Ilyenkor, ha egy kicsit nem figyelsz vagy alábbhagy a koncentráció azonnal megbüntetik. Sajnos ebbe mi is beleestünk.

 Az utolsó hét előtt vált hivatalossá, hogy nem folytatod a munkád a felnőtt csapat élén, ahol a negyedik szezonodat kezdted volna meg. Hogy született meg ez a döntés? 

Adódott egy másik lehetőség, közös megegyezéssel úgy döntöttem elvállalom és átadom a helyem a felnőtt csapat élén. Nem volt egyszerű döntés, de bízom benne, hogy a jövőben még irányíthatok egy ilyen csapatot.

 Mi lesz pontosan a feladatod az új szerepkörödben? 

A klub utánpótlásában fogok dolgozni, mint szakmai vezető. Szeretném, hogy minél több utánpótlás játékos kerüljön fel a felnőttek közé és ezen fogok dolgozni. Az egészen kicsiktől az U20-as korosztályig segítem a gyerekek és az edzők munkáját.

 Évről évre vannak a felnőtt csapatban saját nevelésű, helyi fiatalok, akik ráadásul minőségi játékidőt és szerepet kapnak, ugyanezt nem sok csapat mondhatja el magáról. Miért nehéz szerinted mégis fiatalokat Csurgóra csábítani? 

Büszke vagyok ezekre a srácokra, akikkel serdülő koruk óta foglalkozom és most már bizonyítottak a felnőttek között is. Ha ez a tendencia folytatódik és saját nevelésű játékosok ilyen szerepet tudnak kapni a felnőtt csapatban, sokkal könnyebb dolgunk lesz, hogy idecsábítsuk a fiatalokat. Látják maguk előtt, hogy mindenkinek meg van a lehetősége a fejlődésre, a feljebb lépésre és ez vonzó lehet a számukra. De természetesen ehhez rengeteg munkára és alázatra is szükség lesz.

 Egy korosztályban sikerült régiós bajnoki címet szereznünk, de a serdülők ugyanakkor búcsúztak az élvonaltól. Hogy látod az utánpótlásunk jelenlegi helyzetét? 

 

Vannak tehetséges fiataljaink és ígéretes csapataink. Sajnos van pár korosztály ahol nincs meg a megfelelő létszám és ez problémát okozott az idei évben. Serdülőink kiestek, de jövőre egyértelműen vissza kell kerülnünk a legmagasabb osztályba. A sikeresebb csapatokat építenünk kell tovább és egyértelmű cél kell, hogy legyen mindenki számára, a fejlődés.