Nagy szükség lesz szurkolóink biztatására, hiszen szombaton a másik magyar BL-csapattal mérjük össze tudásunkat.

Jön a Szeged

Ahogy azt már megírtuk, embert próbáló időszakban van csapatunk, a sorsolás ugyanis úgy alakult, hogy előbb a Veszprém ellen léptünk parkettre, majd pedig Csurgón fogadjuk a Szegedet.

A legutóbbi kiírásban, hazai környezetben tisztességgel helyt tudtunk állni a Pick ellen, akkor 24:31-re nyertek a Csongrád-Csanád vármegyeiek.

A néhány napja már svéd szövetségi kapitányként is dolgozó Michael Apelgren együttese kiváló formában van, s ez egyaránt igaz a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokikon nyújtott teljesítményre.

A bajnokságban a papírformának megfelelően, mind a 6 eddigi bajnokiját magabiztosan hozta a legutóbbi ezüstérmes. A Balatonfürednek sikerült egy szoros félidőt játszani a kékekkel, hiszen az első játékrész után csak kétgólos előnye volt a Szegednek, a végeredmény azonban 37:28 lett. A legutóbbi bajnoki ellenfelük a Budakalász volt. Az első játékrész itt is gyengébben sikerült nekik, hiszen harminc perc után “csak” 21:17-re vezetett a Szeged. A második félidőre azonban ezúttal is kijött a különbség, sőt, végül a szegediek minden mezőnyjátékosa gólt szerzett, a végeredmény 37:27 lett.

A bajnoki házi góllövőlistát náluk Mario Sostaric vezeti 38 góllal, a második Szilágyi Benjamin 26-al, a harmadik pedig Lazar Kukic 21-el.

A mérkőzés külön érdekessége, hogy vezetőedzőnk, Vladan Matic visszatérése óta először meccsel majd korábbi csapatával. “Matke” 2001 és 2007 között balszélsőként erősítette a Szegedet, később pedig vezetőedzőként is dolgozott szombati riválisunknál.

A találkozó élő közvetítése elérhetőwww.mksz.hu (online), MKSZ-Youtube-csatornája

Jegyek még kaphatók a www.pannonjegy.hu weboldalon!

Hajrá Csurgó!