Egy találkozó van hátra a bajnokság alapszakaszából, amely három csapat számára is létfontosságú.

Az utolsó feladat

A szerdai bravúrpontunknak köszönhetően eldőlt, hogy az utolsó kör már tét nélküli számunkra, ennek ellenére finoman szólva sincs irigylésre méltó helyzetben csapatunk.

A PLER-Budapest elleni utolsó találkozónknak ugyanis óriási a tétje, sporttörténeti kuriózumnak is nevezhető talán az, hogy a mérkőzés minden szóba jöhető forgatókönyve alapján más csapat esne ki az élvonalból.

Amennyiben nyer a szombaton hazai pályán játszó ellenfelünk, úgy a NEKA, amennyiben mi nyerünk úgy pedig éppen vendéglátóink búcsúznának, döntetlen esetén viszont a szerdán az Eger ellen éppen „remiző” Komló csúszna a másodosztályba.

A PLER tehát az életéért küzd szombaton, jelenleg ugyanis 16 ponttal a tabella 13. helyén állnak, a bennmaradáshoz pedig mindenképpen pontot kellene szerezniük.

A formájuk nem rossz, utolsó három meccsükből kettőt is megnyertek, szerdán pedig mindössze két góllal maradtak alul a Balatonfüred otthonában (30:28).

Decemberben gólgazdag találkozót játszottunk ellenünk (35:30), ami a vártnál nehezebben alakult számunkra, hiszen kevesebb mint húsz perccel a vége előtt még háromgólos hátrányban voltak a végül fordítani tudó mieink.

Mérkőzés: PLER-Budapest – Csurgói KK (K&H Liga)

Időpont: 2024. május 18. (18:00)

Helyszín: BUD Aréna, Budapest

Közvetítés: www.mksz.hu (online)

Hajrá Csurgó!