Az újonc alaposan megerősített kerettel vágott neki a szezonnak, amit két győzelemmel kezdett.

Az eddig hibátlan Győrhöz utazunk

A 2023/2024-es kiírásban, még Bencze József irányításával, magabiztosan nyerték meg az NB I/B-t a győriek. A zöld-fehérek 55 pontot gyűjtöttek, héttel többet, mint a Veszprém U21-es csapata, ezzel 10 év után lett ismét NB I-es csapata Győrnek. A gárda legeredményesebb játékosa tavaly Mátés István volt, 137 góllal.

Pénteki ellenfelünk azonban szinte teljesen átalakult a nyáron. Az első igazolásuk a szlovén válogatott és a Szeged egykori kiválósága, Dean Bombač volt, aki 6 év után hagyta el a Tisza-partiakat. De az érkezők oldalán találunk még további válogatott játékosokat, hiszen a Győrt erősíti már a Fraditól érkező Balogh Zsolt, valamint Bősz Dániel és Uros Vilovski, de a montenegrói balátlövő, Milos Bozovic is Kilvinger Bálint csapatát választotta. További új igazolás még Győrben Dely Márton, Patryk Pieczonka, Fazekas Máté, Vajda Huba, Laurinyecz Balázs, Dörnyei Borisz és Hári Levente.

Az első fordulóban vert helyzetből állt fel az ETO University Handball Team, hiszen CYEB-Budakalász az 53. percben még 6 góllal vezetett. Innen küzdötte vissza magát a Győr, és 32 másodperccel a vége előtt Bozovic góljával megszerezték a két pontot. A mérkőzésre mintegy 700 néző látogatott ki, így várhatóan ellenünk is kiváló hangulat lesz a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

A második fordulóban egy magabiztosabb győzelem következett Egerben. Ugyan 15:16-os győri vezetéssel vonultak szünetre a csapatok, de a második félidőben folyamatosan nőtt a különbség, végül az újonc 26-35-re nyert idegenben. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Balogh Zsolt volt, 10 góllal, de Milos Bozovic is hétszer vette be az egriek kapuját.

A mérkőzés pénteken 18:00-kor kezdődik, az élő közvetítése elérhető a megszokott helyeken: www.mksz.hu (online), MKSZ-Youtube-csatornája.

Hajrá Csurgó!