Felnőtt hírekKözlemény

2020.04.11.
Klubunk ma nyílt levélben ajánlja fel az EHF-kupában való indulás jogát a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának.

Mint ismert, a Magyar Kézilabda Szövetség a csütörtöki elnökségi ülésén befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as szezont és törölte az addig elért eredményeket, egyúttal alapul véve az azt megelőző, 2018/2019-es idény végeredményét.

Klubunk ennek következtében ismét lehetőséget kapott az EHF-kupában való induláshoz, melyet azonban – maximálisan megfelelve a sportszerűség szabályainak – átadunk a tavaly éppen mögöttünk végző, idén azonban csapatunkat oda-vissza felülmúló Gyöngyös csapatának.

Klubunk elnökének nyílt levelét változás nélkül közöljük:

HE-DO B. Braun Gyöngyös

Nagy Attila elnök részére

Tisztelt Elnök Úr, kedves Sportbarátaink!

Mindenekelőtt rögzíteni szeretnénk, hogy teljes mértékben egyetértünk a Magyar Kézilabda Szövetség – egészségügyi válsághelyzetből adódó – döntésével a 2019/2020-as bajnokság lezárását illetően.

Meggyőződésünk, hogy a Szövetség a befejezéssel az egyetlen jó döntést hozta.

Ami pedig a befejezés módját illeti, ott jó döntés nem lehetséges, viszont talán ez a legkevésbé rossz.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez is okoz érdeksérelmet (a férfi mezőnyben pl. Nektek), de azt gondoljuk, hogy bármilyen más módszer több vitát generált volna.

A csapatok jelentős részének – köztünk nekünk is – ugyanis még 18 pont megszerzésére lett volna lehetősége, nem beszélve a sorsolásból adódó hátrányokról, avagy előnyökről.

Azt is rögzíteni szeretnénk, hogy a Csurgói Kézilabda Klub jövőre is örömmel venne részt a nemzetközi kupa küzdelmeiben, s erre talán a korábbi évek EHF-kupa szereplése alapján (öt idény alatt 26 mérkőzést is sikerült játszanunk, melyeken 17 győzelmet értünk el, többek között legyőzve a Hannovert, az Ademar Leont, az SC Magdeburgot, a Constantát vagy legutóbb éppen az USAM Nimest) nem is lennénk érdemtelenek.

Ugyanakkor elismerjük, hogy ebben a szezonban, noha legyőztük a Tatabányát vagy a Balatonfüredet is, Ti oda-vissza megvertetek bennünket (amit rajtatok kívül csak a Szeged mondhat el magáról), vagyis jobbak voltatok nálunk.

Ebből kiindulva és figyelemmel arra, hogy az MKSZ-hez küldött nyílt leveletekből úgy tűnik, hogy mindenképpen indulni szeretnétek a nemzetközi kupában, így – amennyiben a Szövetség jóváhagyja és az EHF sem ellenzi – a sportszerűség jegyében felajánljuk Nektek az indulás jogát, valamint az azzal járó esetleges plusz támogatást.

Úgy látjuk, hogy erre van jogi lehetőség, hiszen az előző szezonban éppen Ti végeztetek mögöttünk a hatodik helyen.

Úgy véljük, hogy jelenleg az a legfontosabb, hogy minél előbb és minél kisebb veszteséggel a vírust győzzük le és ezért tegyünk meg minden tőlünk telhetőt.

Ezt kérjük mindenkitől, így Tőletek is.

Sportbaráti üdvözlettel:

Dr. Varga János

Elnök”

Szurkolóinknak ezúton is köszönjük buzdítását és kitartását, reméljük döntésünkkel nem okoztunk senkinek sem csalódást.

Bízunk benne, hogy hamarosan találkozunk!

Hajrá Csurgó!

Iratkozz fel hírlevelünkre

TÁMOGATÓINK

PARTNEREINK

CSURGÓI KÉZILABDA KLUB

Csurgói KK Logo letöltés
Csapatkép (2019 / 2020) letöltés
Csurgó KK induló letöltés

ELÉRHETŐSÉGEK

Cím (sportcsarnok):
        8840 Csurgó, Sárgáti u. 18.
Telefon (klub):
Telefon (sportcsarnok):