Felnőtt hírekInterjú Baranyai Norberttel

2020.06.05.
A felnőtt és az ifjúsági csapatunkról egyaránt nyilatkozott fiatal trénerünk.

Az elmúlt szezon kezdését követően hamar edzőváltásra került sor a csapatnál. Miként emlékszel vissza arra az időszakra?

Váratlanul ért minket, amikor a Bencus benyújtotta a lemondását, ami szinte közvetlenül az EHF-kupa találkozó előtt történt meg, szóval mondhatni egyből belekerültünk a „mélyvízbe”. Gyorsan kellett döntenie a klubvezetésnek, mi pedig „helyben voltunk”, így ez volt a legészszerűbb megoldás. Én úgy gondolom, hogy miután megtörtént az edzőváltás, utána egy kicsit lendületet kapott a csapat. Érezhető volt, hogy odafigyelnek a srácok és próbálják kihozni magukból azt, amit tudnak.

Hogy emlékszel vissza a folytatásra? 

Azt tapasztaltam, hogy a rangadókon mindig össze tudtuk magunkat szedni, de amikor papíron könnyebbnek ígérkező meccsek voltak, akkor viszont kicsit „belealudtunk” a mérkőzésekbe, mintha belefásultunk volna. Itthon hozni tudtuk a találkozókat, de idegenbe sajnos nem sikerült több csapat otthonában sem nyerni. Nem mondanám, hogy motiválatlanság lehetett az oka, inkább az a dolog, hogy elhittük, hogy papíron sokkal esélyesebbek vagyunk és ezt jól kihasználták az ellenfelek.

A teljes szezon vonatkozásában mennyire érzed telinek a poharat? 

Összességében azt mondom, hogy kis hiányérzet azért maradt bennem, de ha folytatódott volna a bajnokság, akkor feljebb tudtunk volna menni a tabellán. Nem mondom azt, hogy nagyszerű volt a szezon, de úgy gondolom, hogy talán reális eredmény született. A csapat fejlődése felfelé ívelt és bizakodóak vagyunk, hogy ez a következő szezonban is így lesz.

Nem titok, hogy a felnőtt alakulatot Alem Toskic irányítja. Te, hogy éled mindezt meg?

Mindenképpen tanulásnak élem meg, hiszen egy olyan edző van most a kispadon, aki játékosként nem akármilyen múlttal rendelkezik. Biztos vagyok benne és látom is, hogy tud a játékosoknak segítséget nyújtani. Én is szeretnék minél többet tanulni tőle, és ha valami észrevételem volt, nem úgy láttam, ahogy a többiek, akkor azt szóvá is tettem és próbáltuk megbeszélni a dolgokat.

 

 

Azt talán kevesen tudják, hogy pár éve még az NB II-ben dolgoztál egy női csapat élén, most pedig már az NB I-ben dolgozol ifjúsági és felnőtt csapatnál egyaránt. Mondhatjuk, hogy nagyot fordult veled a világ?

Őszintén szólva azért a felnőtt csapatot nem érzem annyira a magaménak, azt mondanám, hogy én csak még egyfajta „szemlélő” vagyok, de amiben tudok, abban természetesen segítek. Az én posztom elsősorban az ifjúsági csapat dirigálása. Örülök, hogy a gyerekekkel kijött ez a két-három éves munkánk és egy jó „csonka szezont” tudtunk futni a bajnokságban. Eredményt ugyan nem hirdettek, de kimondottan örülök neki, hogy a nyugati csoportban dobogón tudtunk végezni.

Miként vélekedsz a folytatásról mind a felnőtt, mind pedig az ifjúsági csapat tekintetében?

Voltak meghatározó, gólerős játékosok, akik távoztak, az itt maradók közül pár játékosnak így jobban át kell majd vennie a vezérszerepet. Nem gondolnám, hogy gyengültünk, hiszen lesz két ugyanolyan erős sorunk. Jó lenne az élmezőnyt megcélozni, de nyilván a középmezőny eleje lehet a cél, hogy indulni tudjunk a nemzetközi kupában.

Az ifjúsági csapatnál most egy korosztályváltás lesz nálunk, több serdülőkorú játékos fog egyszerre felkerülni az elballagó, kiöregedő játékosok helyett, akiknek ez a mezőny erősebb lesz, hiszen 2-3 évvel idősebb játékosok ellen kell majd játszaniuk. Ha jól teljesítünk, a lehetőségeinket jól ki tudjuk majd használni és így bent tudunk maradni, akkor idővel szerintem megint jobb eredményt tudunk majd elérni.

Látsz esélyt arra, hogy idővel többen is bekerüljenek a szűk felnőtt keretbe?

Vannak tehetséges játékosaink, látom néhányunkban azt, hogy NB I-es játékosok tudnak majd lenni. Ha nem is feltétlenül Csurgón, ahol azért nagyok az elvárások, de én biztos vagyok benne, hogy kisebb első osztályú klubunknál már most megállnák néhányan a helyüket.

Zárásként, hogy látod a csurgói utánpótlás helyzetét? Mennyire van úgymond nehéz dolgotok?

A helyzetünk nem egyszerű, hiszen a környékünkön lévő Balatonfüred, Veszprém vagy NEKA „elszívják” a legnagyobb tehetségeket, így nekünk a saját nevelésű, illetve a közvetlen környékünkön lévő játékosok maradnak. Megpróbálunk belőlük építkezni, csapatot varázsolni, ami persze nem egyszerű dolog, de a lehetőségeinkhez mérten próbáljuk minden gyereknek megadni a lehetőséget és képezni őket, hogy akár a legmagasabb szintre is el tudjanak jutni. A létszámunk elég magas, van is sok csapatunk, de természetesen bízunk benne, hogy még többen kedvet kapnak a kézilabdához és még többen jönnek majd ide kézilabdázni!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

FŐTÁMOGATÓINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/Primont-320x80.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/drava-coop.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2020/07/KLH-MASTERS_logo-320x78.png

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/patik_es_varga-320x117.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/select-matrica-latvanyterv.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/MenDan-320x105.jpg
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/dravanatura2.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/tippmix_logo.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/stier_pinceszet.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/kappa-logo-vector-320x178.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/BTL-Logo-.jpg
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2024/04/Port-invest_original-320x187.png

PARTNEREINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/MTVA.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/csurgotv-640x238.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/csvmrg_logo-640x217.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/segelyszervezet2.jpg

CSURGÓI KÉZILABDA KLUB

Csurgói KK Logo letöltés
Csapatkép (2023 / 2024) letöltés
Csurgó KK induló letöltés 

ELÉRHETŐSÉGEK

Cím (sportcsarnok):
        8840 Csurgó, Sárgáti u. 18.
Telefon (klub):
        +36 82 464 948
Telefon (sportcsarnok):
      +36 82 900 034
Akkreditáció:
        info@cskk.hu
Jegy:
        jegyrendeles@cskk.hu

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Látogass el hozzánk!

Copyright © 2009 - 2023 Csurgói KK.