Felnőtt hírekElnöki interjú – 1. rész

2022.06.15.
Dr. Varga János a vele készült interjúsorozat első részében többek között a szezon nehézségeiről beszélt, megemlítve az esetleges okokat, a keretben történt időközbeni változásokat is.

Talán ennyire még nem várták a szurkolók az Önnel készített interjút, hiszen ilyen kacifántos szezon – szerencsére – nem sűrűn van a klub életében.

Valóban, az első NB I-es szezonunk kivételével, ha jól emlékszem, mindig, zsinórban 12 éven keresztül ott voltunk az ország legjobb hat csapata között. Sokáig meg lett volna erre egyébként az esély idén is, de legyünk őszinték, pár hónapja még kieső helyen álltunk. Fájó, hogy ilyen sorozatot szakítottunk meg idén, de talán sokakban felértékelődnek az éveken át megszerzett 4-6. helyek, vagy a 2013-as bronzérem.

A bennmaradás szerencsére már jóval korábban biztossá vált, de felmerült önben esetleg a kiesés gondolata?

Komolyabban nem, de azt nem tagadom, hogy volt, amikor én is „számolgattam”. Aggódni azonban nem aggódtam, nem akartam elhinni, hogy ilyen kerettel a bennmaradásért kell küzdenünk. Továbbra is tartom, hogy a keretünk jobb a most elért helyünknél. Ha nem is a nemzetközi kupaindulásra predesztinált, de azért ennél pár helyezéssel biztosan jobb.

Mi lehetett akkor a fő gond? Hol csúszott el ez a szezon?

Több összetevője van ennek, nem lehet csak egy dologra kihegyezni a gyengébb szereplést. Kétségtelen, hogy a nyári változás a vezetőedzői poszton a lehető legrosszabbkor jött, hiszen már teljesen kész volt a keretünk, de úgy gondoltam, hogy elég lehet a nyári felkészülés a probléma orvoslására és lesz időnk arra, hogy összecsiszolódjunk. Továbbra is az egyébként a véleményem, hogy Mariano Ortega személyében egy remek szakember érkezett – ez látszik is az azóta elért eredményein a spanyol csapatával -, a fő gond inkább talán az volt, hogy mindenáron a taktikájához akarta formálni a már kialakult gárdát, nem pedig a „megörökölt” csapathoz próbált taktikát kreálni. Az hamar eldőlt, hogy erre nem lesz időnk és azonnal lépnünk kell.

Utólag is azt gondolja, hogy jó döntés volt az októberi váltás?

Ahogy említettem, egy jó szakembert ismertem meg a személyében, akinek nagyon jó meglátásai voltak, de azt éreztem, hogy nagyobb baj lehet, ha még tovább várunk. Baranyai Norbertet mindeközben tudatosan „építettük” az elmúlt években, Alem Toskic, majd Mariano Ortega stábjában is helyet kapott. Rendkívül felkészült, alázatos edzőnek tartom őt, de tény, hogy nem mostanra időzítettük a kinevezését. Az élet azonban így hozta, ő pedig teljesítette azt, amit elvártunk tőle.

Alem Toskic késői távozásában látja ezek alapján a fő problémát?

Fontos tényező, ez kétségtelen, de sok más egyéb is szerepet játszott ebben. Azt tudtuk, hogy „Goni” távozása a pályán érezhető lesz, de azt nem gondoltuk, hogy a hiánya az öltözőben is ennyire megmutatkozik. Nem volt olyan játékosunk, aki egy irányba terelte volna a csapatot, így a korábban megszokott jó csapategység hiányzott. Szeitl Erik kezdett belerázódni a csapatkapitányi szerepbe, ami nem könnyű feladat, de erre súlyos sérülést szenvedett. Közben Grega Krecic is „kiszállt” fejsérülés miatt, Mladen Krsmancicsot pedig eltiltották, de említhetném akár Bruno Kozina tavalyi sérülését is, hiszen mint ismert, neki sérülten adtunk esélyt, de a jelentős eredménykényszer miatt nem volt esélyünk formába hozni. Sok nagyobb és kisebb problémánk is volt tehát, a hibákból pedig természetesen a klubvezetésnek is ki kell vennie a részét, hiszen mi is hibáztuk több döntést illetően.

Ahogy említi, szűkös volt a keretünk, ami áprilisban még tovább fogyatkozott két játékos távozásával. Mit lehet erről tudni?

A Balatonfüred elleni hazai vereség után úgy ítélte meg a szakmai stáb, hogy ez így nem maradhat, mindenképpen lépni kell annak érdekében, hogy tisztességesen, csapatként tudjuk befejezni a szezont. Több játékost is válaszút elé helyeztek, miszerint vagy beállnak a sorba, vagy pedig fogják magukat és már idő előtt elmennek. Két játékos úgy döntött, hogy inkább elmegy, amit mi elfogadtunk, kifizettük őket június 30-ig és elköszöntünk egymástól. Többet erről nem mondanék.

Az interjúsorozat második, egyben utolsó részében az új csapatról és a hosszú távú célokról is nyilatkozott klubunk elnöke.

Iratkozz fel hírlevelünkre

FŐTÁMOGATÓINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/Primont-320x80.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/drava-coop.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2020/07/KLH-MASTERS_logo-320x78.png

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/patik_es_varga-320x117.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/select-matrica-latvanyterv.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/MenDan-320x105.jpg
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/dravanatura2.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/tippmix_logo.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/stier_pinceszet.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/kappa-logo-vector-320x178.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/BTL-Logo-.jpg
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2024/04/Port-invest_original-320x187.png

PARTNEREINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/MTVA.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/csurgotv-640x238.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/csvmrg_logo-640x217.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/segelyszervezet2.jpg

CSURGÓI KÉZILABDA KLUB

Csurgói KK Logo letöltés
Csapatkép (2023 / 2024) letöltés
Csurgó KK induló letöltés 

ELÉRHETŐSÉGEK

Cím (sportcsarnok):
        8840 Csurgó, Sárgáti u. 18.
Telefon (klub):
        +36 82 464 948
Telefon (sportcsarnok):
      +36 82 900 034
Akkreditáció:
        info@cskk.hu
Jegy:
        jegyrendeles@cskk.hu

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Látogass el hozzánk!

Copyright © 2009 - 2023 Csurgói KK.