Felnőtt hírek„Csapatként kell együtt dolgoznunk”

2022.06.21.
Ezúttal vezetőedzőnk, Baranyai Norbert értékelte a szezont.

Mondhatni felejthető szezon van mögöttünk, te miként láttad a teljes idényt?

 Sajnos több problémával találtuk szembe magunkat az év során. Gondolok itt arra, hogy az idei keretet még Alem Toskic állította össze és arra számítottunk, hogy vele is kezdjük el az idei évet. Ezt követően „Toske” távozott és egy új edző, Mariano Ortega vette át a csapatot, aki nem nagyon ismerte a játékosokat. Novemberben egy újabb váltás jött a csapat életében, ami megnehezítette a sorsunkat és rányomta a bélyegét az egész éves teljesítményünkre. Én is úgy gondolom, hogy kevésbé sikeres szezont futottunk az idén, ez a csapat többre volt hivatott az év elején, de azt kell, hogy mondjam az idő haladtával egy picit tudtuk kozmetikázni az első félévnek a teljesítményét.

Novemberben vetted át a csapatot, külön ezt az időszakot hogyan értékelnéd? Mennyire teljesültek azok a dolgok, amelyeket akkor kitűztél magad elé?

Az elsődleges az volt, hogy csapatot építsünk, mert nem nagyon voltunk egységesek, így ennek mindenképpen célnak kellett, hogy legyen. Nyilván a csapatépítésen volt a hangsúly, hiszen az öltöző nem a legjobban működött, ott is voltak ugyanis problémáink, amiket rendbe kellett tennünk. Nem gondolnám azt, hogy a játékosok megtanultak kézilabdázni a szezon végére, hanem inkább más jellegű gondjaink voltak az év során, amit a végére sikerült rendbe rakni. Bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz.

Sok pech érte a csapatot a szezon során, melyek azok szerinted, amelyek a leginkább hatással voltak a rosszabb szezonra?

 Nagyon sok új játékosunk volt, sok érkezővel kezdtük a nyarat és az ő beépülésük nem a leggördülékenyebb ment, így ez több időt vett igénybe, mint amennyit szerettünk volna. Emellett egy új felfogást kellett megtanulnia az egész csapatnak, hiszen egy más szemléletű edző jött hozzánk a nyár folyamán és ennek a két tényezőnek az összessége okozta a szezon elején a legtöbb problémát. Ezt követően próbáltunk visszatérni a régi rendszerhez és a régen bevált dolgokat visszaépíteni. Voltak játékosaink, akiktől kicsit többre számítottunk és nem tudták hozni azt a teljesítményt, amit elvártunk volna tőlük. Ami viszont pozitív volt, hogy idővel, ahogy az év közben egyéb okok miatt, sérülések, betegségek, illetve eltiltás miatt egyre kevesebben lettünk, úgy nagyon jól összecsiszolódott a társaság és azért megmutattuk az igazi erőnket a bajnokság hajrájában.

Mikben kellene szerinted főként előre lépnünk, hogy egy sikeresebb szezont zárjunk jövőre?

 Annak a híve vagyok, hogy előre lépni akkor fogunk tudni, ha közös célok után megyünk és nem az egyéni teljesítmények után. Csapatként kell együtt dolgoznunk és ha mindenki csinálja a dolgát a csapatban és egy irányba megyünk, akkor biztos vagyok benne, hogy sikeresek leszünk. Ahogy említettem, a szezon elején ez a probléma látszódott is, azonban a második részében a bajnokságnak talán már látszódott az igazi csapatszellem, látszott, hogy meghalunk a pályán egymásért és látszott, hogy igenis küzdünk, még ha egyesek szerint ez nem is így jött le. Biztos vagyok benne, hogy a siker kulcsa az lesz, hogy egységesek legyünk.

Sok változás nem lesz a keretet illetően a nyáron, hiszen csak négy új játékos lesz. Elégedett vagy ezzel a számmal?

 Igen, úgy gondolom, hogy kedvezőbb ez a kisebb mozgás. Azokra a posztokra próbáltunk igazolni, ahol szükség volt az erősítésre. Bízom benne, hogy a következő évre stabil kapusteljesítményünk lesz, illetve belső pozíciókban lesznek olyan embereink, akikhez bátran tudunk majd nyúlni a mérkőzéseken. Ha úgy fognak teljesíteni, ahogy elvárható tőlük, akkor biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb pozíciókért fogunk küzdeni a következő évben.

 Változás lesz valamelyest a szakmai stábban is, hiszen Skaliczki László érkezik hozzánk. Mit tudhatnak a szurkolók ezzel kapcsolatosan?

Ez a változás szükséges, hiszen tapasztalat híján nekem ez az első évem az első osztályban vezetőedzőként, így mindenképpen szerettem volna, hogyha van, illetve vannak olyan emberek mellettem, akik tapasztalatukkal tudnak segíteni a következő szezonban. Nagyon örülök neki, hogy Ő jött segítségnek, hiszen nagyon nagy tudása és tapasztalata van a kézilabda kapcsán. Bízom benne, hogy a közös munka sikeres lesz és olyan tanácsokkal tud ellátni, amit hasznosítani tudok az év során.

Még nem minden csapatot látunk, illetve ismerünk a keretüket illetően, de most megközelítőleg milyen elvárások körvonalazódnak benned?

 Az elvárások nálam mindig azok, hogy szeretnék fejlődni és mindig előrébb lépni. Annak kell a célnak lennie, hogy ez, ami idén volt, többet ne fordulhasson elő és mindenképpen feljebb szeretnék lépni a tabellán. Helyezéseket nem szeretnék most mondani, próbáljuk a tőlünk telhető legtöbbet kihozni és meglátjuk, hogy ez majd mire lesz elég.

Iratkozz fel hírlevelünkre

FŐTÁMOGATÓINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/Primont-320x80.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/patik_es_varga-320x117.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/drava-coop.png

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/2020/07/KLH-MASTERS_logo-320x78.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/select-matrica-latvanyterv.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/MenDan-320x105.jpg
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/dravanatura2.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/tippmix_logo.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/stier_pinceszet.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/kappa-logo-vector-320x178.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/BTL-Logo-.jpg

PARTNEREINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/MTVA.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/csurgotv-640x238.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/csvmrg_logo-640x217.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/segelyszervezet2.jpg

CSURGÓI KÉZILABDA KLUB

Csurgói KK Logo letöltés
Csapatkép (2023 / 2024) letöltés
Csurgó KK induló letöltés 

ELÉRHETŐSÉGEK

Cím (sportcsarnok):
        8840 Csurgó, Sárgáti u. 18.
Telefon (klub):
        +36 82 464 948
Telefon (sportcsarnok):
      +36 82 900 034
Akkreditáció:
        info@cskk.hu
Jegy:
        jegyrendeles@cskk.hu

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Látogass el hozzánk!

Copyright © 2009 - 2023 Csurgói KK.