Felnőtt hírek„A hektikusságon mindenképpen javítani kell”

2020.07.25.
Klubunk elnöke nyilatkozott az elmúlt és a most következő szezonról is.

Több interjú is készült a karantén alatt, a megkérdezettek pedig egyöntetűen azon az állásponton voltak, hogy előrébb tudtunk volna a bajnokságban végezni, amennyiben persze folytatódik. Ön mit gondol erről?

Így gondolom én is, de ezen kár már lamentálni, hiszen a választ sosem tudjuk meg. Annyi biztos, hogy amikor két játékossal is szerződést bontottunk a szezon közben, akkor érezhetően összekapták magukat a fiúk, ebből kifolyólag rendkívül optimistán is vártam a folytatást. Ez azonban végül sajnos rövidre sikerült, hiszen csak egy győzelemre volt már csak idő a folytatásban, igaz, az Magyar Kupa Final Fourt ért. 

Összességében mennyire elégedett a lejátszott találkozókon mutatott teljesítménnyel?

Nagyon örülök, hogy hosszú idő után mind a Tatabányát, mind pedig a Balatonfüredet sikerült felülmúlni, ám mivel olyan mérkőzéseket vesztettünk el, mint az Eger vagy a Vác elleni, így stabilitásról nem igazán beszélhetünk. Ezen a hektikusságon mindenképpen javítanunk kell a jövőben.

Bő egy hete pedig már egy újabb szezon kezdődött, sorrendben a 13. első osztályú. Ugyanúgy várja a kezdést, mint az elsőt még 2008-ban?

Annak ellenére, hogy természetesen más jellegű bennem a várakozás, én valahogy mindegyik szezont ugyanolyan izgalommal várom. Mindig kíváncsi vagyok, hogy mit tudunk kihozni közösen az aktuális csapatból, mint anno. Most például jelentősen fiatalodtunk, több rutinos húzóember is távozott, ezáltal pedig kisebb is lett a költségvetés, éppen ezért érdekes lesz, hogy ebből mit hoz majd ki a szakmai stáb. Bízunk abban, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi majd a szeptemberi rajtot és azt, hogy nézők előtt játszhassunk.

Ha már a szakmai stábot említi, gondolta volna, hogy egyszer majd Alem Toskicsnak kell instrukciókat adnia?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy igen, főleg, ha arra gondolok, amikor még a TV-ben néztem a nem éppen „puha” játékát… A való életben azonban teljesen más, mondhatnám azt is, hogy ég és föld a két ember, akitől egyébként nem csak a játékosok, hanem a csapat vezetése is sokat tanulhat.

 

Mire gondol pontosan?

Ritka az a fanatizmus, az a precizitás, amivel ő hozzááll ehhez a sporthoz, ha pedig dönteni kell akkor sem hezitál, nem kényelmesedik el. Hogy csak egy példát mondjak, az esetleges erősítések kapcsán ő pontosan, posztokra lebontva adott egy listát, sok-sok magyar névvel, ezzel is bizonyítva, hogy mennyire kielemezte már a magyar mezőnyt. Sajnos az edzők sok esetben ezt a feladatot a vezetőkre hárítják, elvárják, hogy majd ők adnak egy listát, amiből aztán ők majd választanak.

Az aktuális játékosmozgást illetően mennyire sikerült megfelelni az említett listának? Minden posztra azok érkeztek, akiket elsőre szerettek volna?

Idén kevésbé panaszkodhatunk, zömében sikerült ugyanis azokat a játékosokat idehozni, akiket elsőre szerettünk volna. Egyedül talán az irányító poszt kivétel, hiszen oda is egy magyar játékos volt az elsődleges célpontunk, ám vele kapcsolatban nem jártunk sikerrel, így érkezett a szerb Mladen Krsmancic.

Mostanában kevésbé hangzik el konkrét cél az aktuális szezonok előtt. Ez most is így lesz?  

A Veszprém és a Szeged lényegében külön bajnokságban szerepelnek, szerintem a Tatabánya továbbra is stabil esélyese a harmadik helynek minden téren, utána azonban olyan szoros a mezőny, hogy tényleg csak nüanszok döntenek a csapatok között. Éppen ezért megtippelhetetlen, hogy valójában pontosan hányadik helyre érhetünk oda, de ahogy az első szezonunkat leszámítva mindig, most is szeretnénk a tabella első felében lenni, természetesen legbelül – amit csapaton belül meg is beszélünk – vérmesebb célokkal. Számomra azonban most már fontosabb, hogy a fiatalabb magyar játékosaink fejlődése ne álljon meg és végre tényleg ők legyenek a csurgói csapat húzóemberei. Visszagondolva az elmúlt szezonra, erre azért minden esélyünk megvan.

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

FŐTÁMOGATÓINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/Primont-320x80.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/patik_es_varga-320x117.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/drava-coop.png

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/2020/07/KLH-MASTERS_logo-320x78.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/select-matrica-latvanyterv.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/MenDan-320x105.jpg
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/dravanatura2.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/tippmix_logo.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/stier_pinceszet.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/kappa-logo-vector-320x178.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/2023/09/BTL-Logo-.jpg

PARTNEREINK

https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/MTVA.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/csurgotv-640x238.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/csvmrg_logo-640x217.png
https://cskk.hu/wp-content/uploads/Sponsors/segelyszervezet2.jpg

CSURGÓI KÉZILABDA KLUB

Csurgói KK Logo letöltés
Csapatkép (2023 / 2024) letöltés
Csurgó KK induló letöltés 

ELÉRHETŐSÉGEK

Cím (sportcsarnok):
        8840 Csurgó, Sárgáti u. 18.
Telefon (klub):
        +36 82 464 948
Telefon (sportcsarnok):
      +36 82 900 034
Akkreditáció:
        info@cskk.hu
Jegy:
        jegyrendeles@cskk.hu

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Látogass el hozzánk!

Copyright © 2009 - 2023 Csurgói KK.