Magas színvonalú, nemzetközi tornán vett részt U12-es valamint U14-es csapatunk.

image 0 02 04 53ebaa6314ac7075aa52238721d9b238fe22a20fcca0a25e153f528f1702ac1b V

Az elmúlt héten számos korosztályban, számos országból érkeztek csapatok Kaposvárra, ahol ismét sor került az "INTERSPORT Youth Handball Festival" néven futó kézilabda tornára. 

Az U14-es korosztályban két csapattal is képviseltettük magunkat, hiszen a Gazdag Tibor vezette "idősebbek" mellett Madarász Péter U12-es csapata is kipróbálhatta magát ebben a korosztályban, ahol aztán éppen a másik csurgói csapat jelentette nekik a végállomást.
Két csoportban összesen kilenc csapat állt rajthoz ebben a korosztályban, a magyar alakulatok mellett 2-2 egyiptomi és fehérorosz gárda is rajthoz állt.
Ahogy arról facebook oldalunkon folyamatosan beszámoltunk, Gazdag Tibor régióbajnok csapata a bronzérmet szerezte meg, mindössze egy csapattól, nevezetesen a Minszk erősebb gárdájától szenvedtünk vereséget mind a csoportban, mind pedig az elődöntőben.
A fiatalabbak is remekül helytálltak, amire jó példa az, hogy az ezüstérmes egriek ellen - akik aztán könnyebb ágra kerültek - döntetlen eredményt értek el a csoportmérkőzések során.

Gazdag Tibor Madarász Péter nevében is értékelte a tornát:

"Úgy érkeztünk mind a ketten a kicsikkel, hogy szépen zárjuk le ezt az évet egy felhőtlen kupával, úgy, hogy a gyerekek érezzék jól magukat és ne legyen semmi teher rajtuk.
Egyikőnknek sincs sok lehetősége arra, hogy év közben többségében szoros meccseket vívjunk, ezért gondoltunk arra hogy ez a fesztivál ideális a fiúknak abból a szempontból, hogy belecsöppenjenek a nemzetközi mérkőzésekbe és, hogy még jobban összeszokjanak egymással ezalatt a hat nap alatt.
Nem volt egyszerű ennyi időn keresztül minden nap meccselni velük, mert ehhez szintén nincsenek hozzászokva.
A legnagyobb nehézség mégis az volt, amikor összekerültünk egymással a negyeddöntőben, ez egy kicsit megviselte mind két csapatot, hiszen sosem történt velük ilyen és ráadásul az is nehéz volt, hogy aki itt veszített annak véget ért a torna, hiszen a folytatásban csak az első négy helyért játszottak a csapatok.
Összességében azt mondjuk, hogy megérte eljönni, mert fejlődtek a fiúk és játszhattak külföldi csapatok ellen, a lényeg pedig az, hogy élvezték a hetet. Büszkék vagyunk mindenkire aki játszott, de a kisebbek közül Petya külön is kiemeli Horváth Gellértet, Csonka Kristófot és Weisinger Patrikot, én pedig a nagyobbak közül az egész tornán hatalmasat küzdő Faragó Benedeket, Szijártó Mátét és a búcsúzó Bordás Kendét!"

Szép volt fiúk!

 

Legolvasottabb cikkek

A horvát Josip Pazin a spanyol első osztályból érkezik Csurgóra.
A tegnapi nyitóvacsorán klubunk elnöke ismertette a 2015/2016-os szezon céljait.
Stefan Cavor szerint folyamatosan fejlődik a csapatunk.
Újabb öt játékos távozása vált hivatalossá.
Sótonyi László az elmúlt szezon értékelése mellett a nyári átigazolásokról és a jövőről is nyilatkozott.
A tegnap estét Jakub Mikita és Faluvégi Rudolf is kórházban töltötte.
Herbert Gábor után csapatunk újabb két oszlopos tagja távozik.
A nyáron Bojan Radjenovic és Balogh Tibor is visszatér kölcsönszerepléséből, Veszprémből pedig jobbszélsőt igazolunk.
Új igazolásunk a spanyol első osztályból érkezik.
A hamarosan a magyar állampolgárságot is megszerző jobbszélső Vácról érkezik.
Ahogy arra sajnos számítani lehetett, Jerebie Iulian térdszalagszakadást szenvedett.
Ismét van Csurgóról bekerülő játékos az „A” válogatottban.
Küzdelmes mérkőzésen arattunk egygólos győzelmet.
Tiago Pereira klubunk első nem európai játékosa.

o 1 primont

o 2 drava

o 3 patik

o 4 men

o 5 mg

stier

o 6 hummel

o 8 szerencse