Utánpótlás csapataink eredményeire zárásként Vörös Károly utánpótlás-vezetővel tekintettünk vissza. 

IMG 2992

 

Vörös Károlytól elsőként saját csapata teljesítményéről érdeklődtünk, majd pedig egy kis latolgatást is kértünk a következő szezonnal kapcsolatban: 


Az U12-es csapatunk ebben az évben remek munkát végzett, sokat fejlődtek az egyéni technikai elemek elsajátítása terén. Nagy a különbség a tudásszintben, mert a bejárás miatt nem tudtunk mindig teljes létszámmal edzeni, de ebben rengeteget segítettek a szülők, akik sokat áldoztak rá. Többen elértek az alkalmazás szintjére, csapattaktikában főleg a védekezésben fejlődtünk, amiben a legjobbakkal is felvesszük a versenyt. A legtöbbet közösségi szinten fejlődtünk, egy jó, összetartó társaság kezd kialakulni. Tovább kell dolgoznunk a technikai tudás fejlesztésében, mindenkit el kell juttatni az alkalmazásszintjére, illetve azok, akik magasabb szinten állnak tudják alkalmazni a tudásukat a pároskapcsolatokban és a játékban legyenek kreatívak. A fizikai képzésben folytatni kell az alapok lerakását, hogy a későbbiekben a magasabb igénybevételnek is meg tudjanak felelni sérülésmentesen.

 

IMG 3001


Zárásként a teljes csurgói utánpótlás helyzetéről kérdeztük meg utánpótlás-vezetőnk véleményét, aki korosztályonként is kifejtette véleményét az elmúlt szezonról: 


Hivatalosan két éve koordinálom az utánpótlás munkáját és a kezdeti „botladozások” után ez az esztendő már gördülékenyebben zajlott, amiben sokat segített Szabados Árpád technikai-vezető, akinek ezúton is köszönet érte.  A legnagyobb probléma, hogy összességében kevés a gyerek. A környező településekről próbálunk bevonni minél több kisgyereket, de az utaztatásuk jelenti a legnagyobb problémát. Szívós munkával sikerült 120 fölé feltornázni a létszámot, köszönhetően a lelkes kollégáknak, Miháldinecz Józsefnek és Takács Balázsnak, akiknek a munkájukra számítunk a későbbiekben is. Az utánpótlás edzőink jól dolgoztak, hiszen az ifjúsági csapatunk arculata stabil lett és a következő idényben az NB II-ben is kipróbálhatják magukat, ami fontos lépcsőfok a továbblépés felé. A serdülő csapatunk a kezdeti nehézségek ellenére helyenként jó teljesítményt nyújtott, de nehéz volt a másodosztályból az első osztályba átlépni. Ha következetesen dolgoznak még sok örömünk lehet a csapatban és több játékos is komoly szintet érhet el. Az U15-ös és az U14-es csapatunk sok remek, szoros mérkőzést játszott, amelyekből rendre győztesen kerültek ki. Ez mindenképpen bizakodásra ad okot. Sajnos a környezetünkben kevés az olyan gyerek, akik méretben, fizikai mutatókban elérik a felsőbb osztály szintjét, de nekünk minden játékos fontos, hiszen csak később derül ki, hogy kiből mi válhat. Az a feladatunk, hogy minél több gyereknek biztosítsuk a feltételeket ahhoz, hogy sportolást szerető és egészséges, akár a felnőtt csapatban is szerephez jutó játékos váljon. Aki olyan teljesítményt nyújt nyitva előtte az ajtó.

 

 

 

 

Támogatóink

Primont logo

 

smallpatik es varga logo

 

mendan logo

 

szzrt logo

 

tippmix logo

 

dravanatura logo

  

smalldrava coop logo

 

stier pinceszet logo

 

spirit auto logo

 

HummelLogos

 

lv logo

 

Támogatóink

Primont logo               smallpatik es varga logo               mendan logo         szzrt logo           tippmix logo

 

dravanatura logo        smalldrava coop logo        stier pinceszet logo    spirit auto logo     HummelLogos           lv logo

 

Partnereink

csurgo logo        csurgotv logo   csvmrg logo       logo smaller hu            mtva cskk