Dr. Varga János, klubunk elnöke nyilatkozott többek között az elmúlt szezonunkról, a nyári átigazolásainkról valamint a jövőbeni céljainkról is.

 IMG 4619

 

Hatodik hely a bajnokságban, gyors kiesés a nemzetközi hadszíntéren, ellenben Final Four a Magyar Kupában. Hogyan vélekedik erről a mozgalmasnak nevezhető szezonról?

Az biztos, hogy nem unatkoztunk, aminek persze néha kevésbé, néha jobban örültünk.

Az EHF-kupa értelemszerűen csalódás, az elért bajnoki helyezés elfogadhatónak nevezhető, míg a Magyar Kupában bármilyen körülmények között is nagy dolog eljutni a legjobb négy csapat közé.

Játékban – főleg védekezésben – azonban maradt bennem hiányérzet.

 

Bencze Józsefet a szezon közben nevezte ki a klub. Mennyire elégedett az első évével?

Nehéz helyzetben vette át a csapatot, akkor egyébként szerintem sokan kiegyeztek volna az elért eredményekkel, mint ahogy én is.

Természetesen voltak hibák, de azokat rendre elismeri és törekszik azoknak a kijavítására, ez a mentalitás pedig véleményem szerint elengedhetetlen, nemcsak a kézilabdában.

Bencus „régi bútordarab” a csapatnál, aki egyébiránt rengeteget tett ezért a klubért, utánpótlás és most már felnőtt szinten egyaránt. Sok köszönet jár mindezért neki.

 

 Mit gondol a nyári átigazolásokról? Erősödött a keretünk?

Vannak olyan posztok, ahol szerintem erősödünk, de természetesen vannak kérdőjelek is.

Örülök, hogy ismét érkeztek magyar fiatalok, rajtuk egyébként rengeteg fog múlni, már csak azért is, mert a szűk keretünkben hét 23 évnél fiatalabb magyar tehetség lesz.

 

IMG 9510 1

 

Mennyiben befolyásolta az átigazolási politikánkat a légióskorlátozás?

Nem titok, hogy a légióskorlátozás beleszólt az átigazolásainkba, hiszen Uelington Ferreirát szerettük volna megtartani, ám ő – Antonijo Kovacevic reményeink szerinti honosításával – már a hatodik légiós lett volna, az ezzel járó büntetés viszont túl nagy költséget jelentett volna.

Éppen ezért tárgyaltunk magyar kapussal és védőjátékosokkal is, de sajnos nem jártunk sikerrel, így mind a két posztra külföldi játékost kellett szerződtetnünk.

Itt tenném hozzá, hogy ezek a külföldi játékosok még egy esetleges büntetéssel együtt is olcsóbbak, mint a hasonló vagy akár gyengébb magyar játékosok.

 

 Mit vár a folytatástól? Milyen helyezéssel lenne elégedett? 

Ezt ilyenkor mindig nehéz meghatározni, hiszen több csapatnál még nem teljesen ismert a végleges keret. Azt azonban már látni lehet, hogy több mögöttünk álló csapat is jelentősen beerősített, így könnyebb szezonra semmi esetre sem számíthatunk.

 

A mostani hatodik helyet jövőre is elfogadná?

Azt gondolom, hogy nüanszok fognak dönteni a csapatok és így a végső helyezések között is, így két elért 6. helyet is lehet teljesen máshogy megítélni.

A lényeg, hogy fejlődjünk és lépjünk előre, amit nem mindig helyezésben mérnek, de az első hat hely valamelyikének a megszerzése továbbra is célunk.

Jövőre – csakúgy, mint az elmúlt szezonban - ugyanannyi esélyt látok egyébként egy 4. hely megszerzésére, mint egy 10. helyre, mert ahogy mondtam is, vélhetően apróságok fognak dönteni. Az első három helyhez véleményem szerint bravúr kellene.

 

Támogatóink

Primont logo

 

smallpatik es varga logo

 

mendan logo

 

szzrt logo

 

tippmix logo

 

dravanatura logo

  

smalldrava coop logo

 

stier pinceszet logo

 

spirit auto logo

 

HummelLogos

 

lv logo

 

Támogatóink

Primont logo               smallpatik es varga logo               mendan logo         szzrt logo           tippmix logo

 

dravanatura logo        smalldrava coop logo        stier pinceszet logo    spirit auto logo     HummelLogos           lv logo

 

Partnereink

csurgo logo        csurgotv logo   csvmrg logo       logo smaller hu            mtva cskk