Sótonyi László értékelte az elmúlt szezont, valamint mondta el várakozásait a következő idényt illetően.

20161126 34 20161127 1786508903

Megőrizve a tavalyi pozíciónkat ismét az ötödik helyen végeztünk. Hogyan értékelnéd a bajnoki szereplésünket?

Szeptemberben és októberben az év végi ötödik helyezés csalódás lett volna. A szezonra visszatekintve viszont nagyon nehéz és tanulságos évad volt. Azzal, hogy Cavor elment és Astrashapkin egyedül maradt erősen beszűkültek a lehetőségeink támadásban, ehhez még a sok sérülés is hozzájött. Alapemberek és hosszú időre váltak harcképtelenné, így az ötödik hellyel nagyrészt elégedett vagyok. Voltak bravúrjaink és feledhető mérkőzéseink, de összességében büszke vagyok a csapatra, mert volt tartásunk. Az idei tapasztalatokat kamatoztatnunk kell, hogy ismét továbblépjünk!

Mennyiben hasonlítható össze ez az ötödik hely a tavalyival?

Az ideit sokkal értékesebbnek tartom, nehezebb volt, mint tavaly.  A bajnokság lebonyolítása miatt idén minden mérkőzés nehéz volt, minden pontért nagyot kellett küzdenünk. Szerintem sokat léptünk előre, egyénileg és csapatszinten is. Több fiatal lehetőséget kapott, amivel élni is tudott. A problémáinkat meg tudtuk oldani, végül két ponttal szereztünk kevesebbet, mint tavaly.

A kupákban jól szerepeltünk, hiszen itthon bejutottunk a Final Fourba, nemzetközi szinten pedig közel volt a csoportkör is az első fordulóból indulva. Hogyan láttad ezeket a kupatalákozókat?

Nagyon jó volt játszani a nemzetközi kupában, a csapat és a stáb is sokat profitált belőlük!
A Bodö egy nagyon erős csapat, szerintem nagy bravúr volt, hogy ellenük továbbjutottunk. A Bocholt kötelező kategóriát képviselt, amit profin megoldottunk. Végül a negyeddöntőig menetelő Anaitasuna búcsúztatott minket, sajnos ellenük nagyon megéreztük alapjátékosaink hiányát, de nem álltunk messze a bravúrtól.
A hazai kupában hosszú idő után ott voltunk a négy között és ide sem volt könnyű utunk. Idegenben mindig nehéz játszani, a Cegléd ellen kiküzdöttük a továbbjutást idegenben. Majd szerintem a négy közé jutásért a Füred ellen, egy egyénileg sokkal erősebb kerettel szemben nagy sikernek értékelem, hogy továbbjutottunk. A döntőben helytálltunk, küzdöttünk becsülettel, bennem mégis van egy kis hiányérzet, főleg a bronzmeccs miatt.

A nyáron több kulcsjátékos is távozik. Mit vársz az új igazolásoktól és mennyire tudják szerinted betölteni ezeket a "lyukakat”?

A keret kiegyensúlyozottabb lesz, nem biztos, hogy rögtön az elején, de azon leszünk, hogy minél hamarabb beépítsük az újakat.
Vasic a magyar mezőnyben az egyik legjobb jobbszélső, Ferreira hasonló játékrendszerből érkezik és remélem Mikitával és Vasvárival harcolnak majd a minél több játékpercért. Rodolfo és Tóth lesz a jobb oldali átlövések felelősei, míg Szeitlre a beállósok frontján vár nagy harc. Folyamatosan keressük az előrelépés lehetőségét, bízom az új igazolásokban, hogy minél hasznosabban kiveszik majd a részüket a játékból.

Ebben a szezonban is nagyon fiatal volt az együttes átlagéletkora, a következő idényben pedig még tovább "fiatalodunk". Mi erről a véleményed? Nem félsz esetleg a rutin hiányától?

Örülök és fontosnak gondolom, hogy tudtunk fiatalokat igazolni Veszprémből, ezúton is köszönjük a segítségüket a veszprémi edzőknek és a klubnak. Mellettük a helyi utánpótlás játékosok is kezdenek egyre nagyobb szerephez jutni, ez nagy dolog, nem minden klubban kapnak a fiatalok ilyen lehetőséget, mint nálunk. Egyébként itt fontos megjegyezni, hogy az utánpótlásban folyó munkát nem az eredmények minősítik, hanem hogy mennyi játékost nevelnek ki a felnőtt vagy akár válogatott keretbe.
Azt gondolom egy jó keverék lesz életkorban a következő keret! Számunkra kulcskérdés, hogy csak az jöjjön Csurgóra kézilabdázni, akinek a kézilabda a legfontosabb az életében, itt akar játszani és sikereket elérni, majd esetleg egy jobb csapatban folytatni a sportolást! Mi ehhez igyekszünk minden segítséget megadni.

Mit lehet tudni a csapat nyári felkészüléséről? Mikor kezd a csapat?

Jelenleg a házi feladatot végzik a játékosok, majd július 24-én kezdjük el közösen a felkészülést!

Legolvasottabb cikkek

A horvát Josip Pazin a spanyol első osztályból érkezik Csurgóra.
A tegnapi nyitóvacsorán klubunk elnöke ismertette a 2015/2016-os szezon céljait.
Stefan Cavor szerint folyamatosan fejlődik a csapatunk.
Újabb öt játékos távozása vált hivatalossá.
Sótonyi László az elmúlt szezon értékelése mellett a nyári átigazolásokról és a jövőről is nyilatkozott.
A tegnap estét Jakub Mikita és Faluvégi Rudolf is kórházban töltötte.
Herbert Gábor után csapatunk újabb két oszlopos tagja távozik.
A nyáron Bojan Radjenovic és Balogh Tibor is visszatér kölcsönszerepléséből, Veszprémből pedig jobbszélsőt igazolunk.
Új igazolásunk a spanyol első osztályból érkezik.
A hamarosan a magyar állampolgárságot is megszerző jobbszélső Vácról érkezik.
Ahogy arra sajnos számítani lehetett, Jerebie Iulian térdszalagszakadást szenvedett.
Ismét van Csurgóról bekerülő játékos az „A” válogatottban.
Küzdelmes mérkőzésen arattunk egygólos győzelmet.
Tiago Pereira klubunk első nem európai játékosa.

o 1 primont

o 2 drava

o 3 patik

o 4 men

o 5 mg

stier

o 6 hummel

o 8 szerencse