Sótonyi László az elmúlt szezon értékelése mellett a nyári átigazolásokról és a jövőről is nyilatkozott.

160702so2

- Az ötödik helyen fejeztük be a 2015/2016-os szezont. Miként értékelnéd az elmúlt idényt?

- A szezon végeredménye a realitást tükrözi. Egy teljesen új belső felállással kezdtük az évet, amely túlzottan tapasztaltnak sem volt mondható. Sokszor megfizettük a tanulópénzt, sajnos néha a legrosszabbkor nem állt össze úgy a játékunk, ahogyan elképzeltük, de ismét szeretném kihangsúlyozni, hogy alapvetően egy fiatal és új csapat menetelt, ahol valahol természetes a hullámzás. Természetesen emiatt hiányérzetem is van, hiszen jó lett volna még egy-két nagyobb meglepetést okozni akár a bajnokságban, akár a kupában, de úgy érzem, hogy ehhez is meg kell még érnünk. A játékosok sokat és jól dolgoztak, egy olyan csapat alakult ki, amelyik elkötelezett a klub, a saját munkája, jó eredményei felé.
Itt kell még megemlítenem, hogy nagyon jó lesz a felújított csarnokunkban edzeni-játszani végre, hiszen ilyen hendikeppel soha senki nem játszott két szezonon keresztül a bajnokságban, mint mi.

- Melyek voltak a szezon legemlékezetesebb meccsei?

- Számomra mindig a nagy téttel bíró szoros mérkőzések a mérvadóak. Természetesen győzelemmel párosítva marad igazán emlékezetes egy-egy rangadó. Az idegenbeli győzelmek, az EHF győzelmek, valamint az MK továbbjutás a Tatabánya ellen mindenképpen kiemelhetőek.

- Ismét voltak változások a keretben, bár ez most mindegyik csapatra igaz. Mennyire kell szerinted új csapatot építeni?

- A csapat alapjait részben sikerült leraknunk az elmúlt szezonban, a mostani változásokkal erősíteni szerettük volna az egyes pozíciókat, hogy taktikailag és csapatszinten is tudjunk előrelépni! Előzetesen mindenképpen könnyebbnek gondolom az idei keret építését, mert sokan maradnak, akik ismerik, hogy mik az elvárások, elvileg így könnyebben fog menni az újak beilleszkedése. Kulcskérdés az irányító szerepköre a játékunkban, remélem megtaláltuk ezen a poszton is a megoldásokat.

160702so1

- Ennek tükrében mit vársz a következő szezontól?

- Fejlődést-előrelépést, egyénileg és csapatjátékban, kondícióban, taktikában, technikailag, nem utolsósorban eredményekben, kiegyensúlyozottságban, egyszóval mindenben. Előzetesen úgy érzem, hogy az egy poszton szereplő játékosok jól kiegészítik majd egymást és egy egészséges versengés is hasznára lesz a csapatnak.
A következő szezon teljesen más jellegű, végre mindegyik mérkőzésnek súlya lesz és az egész bajnokság teljesítménye adja a végeredményt.

- Mit lehet tudni a mieink nyári felkészüléséről?

- A játékosok két hét pihenő után megkapták a nyári programjukat, jelenleg mindenki egyénileg e szerint készül. Közösen július 25-én súlyméréssel, orvosi és kondicionális felméréssel kezdünk, majd Vrsarba utazunk a hét második felében, talán elő-alapozásnak mondhatnám ezt a hetet, majd Csurgón folytatjuk a felkészülést egészen a szeptember 10-i nyitó fordulóig. Közben természetesen felkészülési mérkőzéseken, tornákon veszünk részt.

(Közzétéve: 2016. július 2.)

Legolvasottabb cikkek

A horvát Josip Pazin a spanyol első osztályból érkezik Csurgóra.
A tegnapi nyitóvacsorán klubunk elnöke ismertette a 2015/2016-os szezon céljait.
Stefan Cavor szerint folyamatosan fejlődik a csapatunk.
Újabb öt játékos távozása vált hivatalossá.
Sótonyi László az elmúlt szezon értékelése mellett a nyári átigazolásokról és a jövőről is nyilatkozott.
A tegnap estét Jakub Mikita és Faluvégi Rudolf is kórházban töltötte.
Herbert Gábor után csapatunk újabb két oszlopos tagja távozik.
A nyáron Bojan Radjenovic és Balogh Tibor is visszatér kölcsönszerepléséből, Veszprémből pedig jobbszélsőt igazolunk.
Új igazolásunk a spanyol első osztályból érkezik.
A hamarosan a magyar állampolgárságot is megszerző jobbszélső Vácról érkezik.
Ahogy arra sajnos számítani lehetett, Jerebie Iulian térdszalagszakadást szenvedett.
Ismét van Csurgóról bekerülő játékos az „A” válogatottban.
Küzdelmes mérkőzésen arattunk egygólos győzelmet.
Tiago Pereira klubunk első nem európai játékosa.

o 1 primont

o 2 drava

o 3 patik

o 4 men

o 5 mg

stier

o 6 hummel

o 8 szerencse